Van ontwerp tot woning

Hoe gaan we te werk? Rutten kan het gehele bouwproces, voor u begeleiden en de woning sleutelkaar opleveren. Het is ook mogelijk om de woning zelf te bouwen. Hierover leest u meer onder de menuknop bouwpakket.

Voordat de architect het eerste schetsontwerp tekent hebben er al verschillende gesprekken plaats gevonden. De woning moet voldoen aan uw eigen ideeën en wensen. Er zijn vele keuzes te maken waarbij wij u graag adviseren en met u meedenken. De mogelijkheden met houtbouw zijn gigantisch! Bent u tevreden met het schetsontwerp dan rekenen wij alles tot in de details door en wordt er een bestektekening gemaakt. Vervolgens vragen wij de bouwvergunning voor u aan.

Als alles rond is wordt de woning in Finland bij onze betrouwbare leverancier Finnlamelli  besteld. Onze samenwerking staat als een huis! Sinds 1986 werken wij al met deze Finse partner samen. De levertijd van het houtpakket is gemiddeld 4 tot 6 weken.

Als het houtpakket arriveert moet de fundering klaar zijn. Want zodra het hout ter plaatse is, gaat het snel! De wanden van een gemiddelde woning worden in 3 dagen gestapeld. Daarna kan de kapconstructie worden gemaakt. Liggen de pannen op het dak, dan worden ramen en deuren geplaatst. Het plaatsen van het sanitair, vloeren en verdere afwerking volgt hierna.

Rutten houtbouw
Bevelantstraat 26
6088 PB Roggel
 
E: ervenruttenhoutbouw@gmail.com